E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό "Πρώτα Πυροσβέστες"

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

"Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννάνε οι κότες" Ανακοίνωση 'Πρώτα Πυροσβέστες'




«ΠΡΩΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ»                                                    Θεσσαλονίκη 07-04-2017
Συνδυασμός Πυροσβεστών
Κεντρικής Μακεδονίας

                                                                                            ΠΡΟΣ: Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ.

                                                                                               (Ιστοσελίδα Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ.) 
  
                                                                                         ΚΟΙΝ: 1. Μέλη Δ.Σ. Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ.                                                                                    
                                                                                                     2. Μέλη Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ.



       «Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννάνε οι κότες»



(Ανακοίνωση για την μείωση των Οργανικών Θέσεων της Κεντρικής Μακεδονίας και του Νομού Θεσσαλονίκης ειδικότερα)




Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας



Το Προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ. με περίσσια αναίδεια, έλλειψη σεμνότητας και σεβασμού προς τους Συναδέλφους που ξεσπιτώνονται για χάρη ιδιωτικών συμφερόντων στα αεροδρόμια των Νησιών, εξέδωσε μια πανηγυρική ανακοίνωση χαράς και ενθουσιασμού που κάλυψε η Περιφέρεια μας Πανελλαδικά μόνο το 1/3 των ΜΗ οικειοθελών μεταθέσεων στις εν λόγω Υπηρεσίες, αποδεικνύοντας  οφθαλμοφανές ότι είναι πραγματικά δύσκολο να φανούν αντάξιοι των περιστάσεων που τους αναλογούν.


                       Πιθανόν να θέλουν και συγχαρητήρια!!!!





Ως Συνδυασμός με ήθος και αδιαμφισβήτητες αρχές, τους τελευταίους 4 μήνες και μετά την αυθαίρετη, άδικη και σκανδαλώδη μείωση στην κατανομή των Οργανικών θέσεων του  Πυροσβεστικού προσωπικού στην Περιφέρεια μας, αποφασίσαμε ομόφωνα να διατηρήσουμε χαμηλούς τόνους, να παραμείνουμε ενωμένοι και να απλώσουμε ένα χέρι βοηθείας, χωρίς να έρθουμε σε αντιπαράθεση με το Προεδρείο προς όφελος των Συναδέλφων μας που αγωνιούσαν και αγωνιούν για το μέλλον τους. Την κίνηση μας αυτήν το Προεδρείο της αντιμετώπισε με πλήρη απαξίωση και πέρα από τις 2 συναντήσεις που  μας κάλεσαν (Γραφεία Κ.Κ.Ε.-Βουλευτή Καράογλου) σε όλες τις άλλες συναντήσεις ενεργήσανε με αυταρέσκεια και παραγκώνισαν τον Πρώτο Συνδυασμό Πυροσβεστών της Περιφέρειας με σκοπό την αυτοπροβολή τους, λέγοντας  ότι την Ένωση την εκπροσωπεί το Προεδρείο υποβαθμίζοντας την νοημοσύνη των Μακεδόνων Πυροσβεστών.

Είχαμε προειδοποιήσει το Προεδρείο να μην επαναπαυτεί στις δηλώσεις του Αρχηγού στην συνάντηση που είχαμε στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη και να τον επισκεφθούμε στο Αρχηγείο, καθώς και την Διεύθυνση Προσωπικού όπου με επιχειρήματα να τονίσουμε την άμεση ανάγκη για αύξηση των Οργανικών θέσεων στην Περιφέρεια μας που αδικείτε κατάφορα τα τελευταία χρόνια.

Δυστυχώς το Προεδρείο όχι μόνο δεν εισάκουσε τις προτάσεις μας αλλά και στις ολιγόλεπτες συναντήσεις που έπαιρνε μέρος, μετέφερε τελείως λανθασμένα ΚΑΙ τον αριθμό  της Υπηρετούσας Δύναμης στην Περιφέρεια μας ΚΑΙ δεν γνώριζε επακριβώς την Οργανική μας Δύναμη. (διακρίνονται με διάφορες αποκλίσεις στις συνεντεύξεις στα Μ.Μ.Ε.)



 Πως δηλαδή αυτοί που ΔΕΝ γνωρίζανε τα βασικά..θα προασπίζανε τα συμφέροντα μας ;



Συνάδελφοι ο αλαζονικός τρόπος που μας αντιμετώπισε το Προεδρείο δεν μας πτόησε και παρόλα αυτά συνεχίσαμε με ενέργειες των μελών μας να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια αιτήματα της ισονομίας με σωστή διαχείριση και ορθή μεταχείριση για να ανατρέψουμε μια δυσμενή κατάσταση έτσι όπως την έχει διαμορφώσει το Προεδρείο χωρίς να ενδώσουμε στον πειρασμό του λαϊκισμού σκεπτόμενοι Πρώτα τον Πυροσβέστη.



Το Προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ. παρέλαβε μια Ένωση που στα 3 χρόνια ήταν υπόδειγμα λειτουργίας και προσφοράς με αυξημένη Οργανική Δύναμη και με μεταθέσεις να υλοποιούνται κάθε χρόνο και το μόνο που κατάφεραν ήταν η μείωση της Δύναμης μας  και το ξεσπίτωμα των Συναδέλφων.Οι ευθύνες είναι τεράστιες γιατί πλέον οι Συνάδελφοι μας από την ανικανότητα ορισμένων εκ του Προεδρείου αισθάνονται ανασφάλεια και διακυβεύεται η προσωπική και οικογενειακή τους κατάσταση.


Όπως βλέπετε στον παρακάτω πίνακα οι αριθμοί είναι χαρακτηριστικοί, τα τελευταία 10 χρόνια οι χρονιές με θετικό πρόσημο σε όλη την Περιφέρεια ήταν τα 2 χρόνια που στο Προεδρείο ήταν τα μέλη του Συνδυασμού «Πρώτα Πυροσβέστες» , (ένα μικρό παράδεγμα οι -253 χαμένες θέσεις ΜΟΝΟ στον Νομό Θεσσαλονίκης ).


(Χαρακτηριστικά οι Σέρρες χάσανε 32 θέσεις.....η Χαλκιδική 31 Θέσεις....και η Ημαθία 43 θέσεις)
                              


     Στην θάλασσά να τους στείλεις…νερό ΔΕΝ θα βρούνε !!!!! 


Η αναποτελεσματικότητα του Προεδρείου να διαχειριστεί σοβαρά ζητήματα είναι πλέον ολοφάνερη και οφείλουν δύο μεγάλα Συγγνώμη, ένα  στους Συναδέλφους που εξαναγκάζονται να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και ένα δεύτερο στους Συναδέλφους που περιμένουν 8-9 χρόνια στα νησιά να επιστρέψουν στην Πόλη Συμφερόντων τους.


                            Να τους χαιρόμαστε !!!!!



"Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό."
Αβραάμ Λίνκολν - Πρόεδρος των Η.Π.Α.


 

                                                  
                                          Με εκτίμηση        
                        
                         Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού

                                     Γιάννης Ιωαννίδης



Τα μέλη του Δ.Σ

Γρηγόριος Αναστασιάδης

Κοσμάς Αγγελίδης

Σωκράτης Πασχαλέρης



Η Συντονιστική ομάδα του Συνδυασμού "Πρώτα Πυροσβέστες





 ΥΓ.    Λόγω της κρίσιμης εποχής ανασφάλειας που διέρχεται το Πυροσβεστικό Προσωπικό με τις έκτακτες και τακτικές μεταθέσεις,όποιος Συνάδελφος έχει κάποιες απορίες ή ερωτήσεις θα μπορεί να καλεί τον Επικεφαλή του Συνδυασμού "Πρώτα Πυροσβέστες" Γιάννη Ιωαννίδη (6939173273) καθώς και τον Αθανάσιο Μπακάλη (6944351447)που κατέχουν την θέση του  αιρετού μέλους στο Συμβούλιο Μεταθέσεων-Αποσπάσεων Πυρμων-Αρχστων-Πυρστων .











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.