E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό "Πρώτα Πυροσβέστες"

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Το Μέλος του Συνδυασμού "Πρώτα Πυροσβέστες" και Αντιπρόσωπος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Κυριάκος Αλεξίου στην Συνέντευξη Τύπου των Ενστόλων του Νομού Ημαθίας.




Συνέντευξη τύπου από κοινού έδωσαν εκπρόσωποι των ΔΣ των ενώσεων και συλλόγων των εν ενεργεία και απόστρατων ένστολών της Ημαθίας.

Εκπρόσωπος των Πυροσβεστών της περιοχής,το Μέλος του Συνδυασμού "Πρώτα Πυροσβέστες" και Αντιπρόσωπος της Κεντρικής Μακεδονίας στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Κυριάκος Αλεξίου όπου αναφέρθηκε λεπτομερώς και με πλήρη σαφήνεια στα συνεχόμενα προβλήματα των Πυροσβεστών.(14:43 μέρος του Βίντεο)


Η συνέντευξη τύπου δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, στη Βέροια.



Οι κ.κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας αντιστράτηγος ε.α , από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Απόστολος Μούρτης, από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας, Νικόλαος Τρίγκας, από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ημαθίας και  Κυριάκος Αλεξίου, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, παρουσίασαν τα οξυμμένα προβλήματα των ένστολών, τα οποία εντείνονται συνεχώς.

Ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, ο Απόστολος Μούρτης, από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, ο Νικόλαος Τρίγκας, από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας και ο Κυριάκος Αλεξίου, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι, με σκοπό ενωμένοι να δώσουν βροντερό παρών και να καλέσουν όλους τους πολίτες της Ημαθίας να ενώσουν μαζί τους τη φωνή τους στο μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.
Ο αντιστράτηγος ε.α., Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, έκανε λόγο για έλλειμμα δημοκρατίας καλώντας τους πολίτες της να ενώσουν τη φωνή τους με τα 320 μέλη της Ένωσης, που σημαίνουν και 320 οικογένειες.

Ο κ. Κωνσταντάρας τόνισε ότι απαίτηση είναι η συμμόρφωση της Διοίκησης με τις υποχρεώσεις της και την τήρηση του Συντάγματος και την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων.

Ο κ. Μούρτης αναφέρθηκε στους λόγους στης συστράτευσης, υπογραμμίζοντας ότι αυτό αποτελεί ένδειξη του βαθμού συσσώρευσης των προβλημάτων.

Αναφέρθηκε ακόμη στην αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, η οποία πλήττει τη λειουργικότητα, αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους, και έκανε λόγο για εκτροπή από πλευρά της  κυβέρνησης αναφορικά με την απόφαση του ΣΤΕ, προαναγγέλοντας κινητοποιήσεις συγκρουσιαστικού χαρακτήρα.

Οι αμοιβές και ο υλικός εξοπλισμός αποτελούν τα κύρια προβλήματα των Πυροσβεστών, είπε ο κ. Αλεξίου, αναφέρθηκε και  στις ελλείψεις του Πυροσβεστικού Σώματος οι οποίες φτάνουν μέχρι στο σημείο απαραίτητα υλικά να εξασφαλίζονται από...χορηγίες.




Ο κ. Τρίγκας τόνισε ότι η Πολιτεία οφείλει σεβαστεί τους νόμους που ψήφισε και κάλεσε τους συναδέλφους του καθώς και τους πολίτες της Ημαθίας να συμμετέχουν στην Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.




πηγή:www.verianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.