E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό "Πρώτα Πυροσβέστες"

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας τα Μέλη του Συνδυασμού "Πρώτα Πυροσβέστες"




Τα Μέλη του Συνδυασμού "Πρώτα Πυροσβέστες" Αναστασιάδης Γρηγόριος και Μουζεβίρης Αναστάσιος καθώς και το Μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Παπαδόπουλος Χαράλαμπος επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα Απόστολο στο γραφείο του στην Περιφέρεια.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο Περιφερειάρχης άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των Πυροσβεστών .

Κύρια θέματα προς ενημέρωση του Περιφερειάρχη ήταν:


-H άδικη κατανομή των  θέσεων του Πυροσβεστικού Προσωπικού στον Νομό Θεσσαλονίκης για το 2016 και η τη μη τήρηση της αναλογικότητας αναλόγως του Τομέα Ευθύνης μας.
Συζητήθηκε η μείωση των Οργανικών θέσεων που έγινε στην τελευταία κατανομή και με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των Πολιτών στην επάνδρωση των Υπηρεσιών.

-Την διάθεση Υλικοτεχνικού εξοπλισμού  προς στις Υπηρεσίες της Κεντρικής Μακεδονίας ,στο συγκεκριμένο κομμάτι ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι τρέχει το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για προμήθεια νέων οχημάτων.

- Την πλήρη αναβάθμιση των κλιμακίων Σταυρού και Λαγκαδά σε Υπηρεσίες.


-.Να δοθεί ξανά ΑΜΕΣΑ σε όλους τους Συναδέλφους Πυροσβέστες δικαίωμα αλλαγής τόπου συμφερόντων.

- Την ομογενοποίηση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρεώσεως,όσων πληρούν τα κριτήρια και τις διατάξεις των Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν στα Σώματα Ασφαλείας.

- Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην συζήτηση σχετικά με την νέα απόφαση του ΣτΕ για τις επιστροφή των αποδοχών μας και την αντίθεση μας ενόψει των νέων μέτρων που σκοπεύει να πάρει η Κυυβέρνηση καθώς πολλοί Συνάδελφοι ζούνε στο όριο της φτώχειας και της οικονομικής εξαθλίωσης.


Ο Κος Τζιτζικώστας άκουσε με προσοχή τις βασικές μας θέσεις-απόψεις και δεσμέυτηκε οτι θα μας βοηθήσει για τις προτάσεις που μπορούν να είναι υλοποιήσιμοι.




                              Η Συντονιστική Ομάδα του Συνδυασμού 

                                  "Πρώτα Πυροσβέστες" 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.