E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό "Πρώτα Πυροσβέστες"

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

S.O.S. Έκτακτη ανακοίνωση που πρέπει να διαβάσουνε ΟΛΟΙ οι Μόνιμοι Πυροσβέστες μετά την αδράνεια της Π.ο.ε.υ.π.ς. για την δικαίωση μας απο το Σ.τ.Ε.




Τις τελευταίες ώρες δεχόμαστε πολλά τηλεφωνήματα, μηνύματα και e-mail στο Blog μας(http://protapyrosvestes.blogspot.gr/)μας καθώς και στο προφίλ μας στο Facebook (https://www.facebook.com/ProtaPyrosbestes)"Πρώτα Πυροσβέστες" από συναδέλφους Πυροσβέστες που αγωνιούν και ανησυχούν σχετικά με την ΜΗ κατάθεση προσφυγής από την δικιά μας Ομοσπονδία την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.



Μια άρνηση κατάθεσης προσφυγής από το προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. που στο τελευταίο συνέδριο ο μοναδικός που το έθιξε ήταν ο Επικεφαλής της παράταξης "Πρώτα Πυροσβέστες" και Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ.) Αναστασιάδης Γρηγόριος και ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος απο τις τρείς Παρατάξεις,(Δ.α.κ.υ.π.ς-Ανεξάρτητοι Πυροσβέστες και Ε.α.κ.π.)που μάλλον θα τους ήταν ιδιαίτερα αδιάφορο το φλέγον αυτό θέμα Η μας θεωρούν  υπαλλήλους με υψηλές οικονομικές απολαβές,την στιγμή που αρκετοί συνάδελφοι εξαθλιώνονται και βρίσκονται στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης






Για του λόγου το Αληθές όπως θα παρακολουθήσετε στο παρακάτω προφητικό video,με την ομιλία του Κου Αναστασιάδη στο 15ο τακτικό συνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στις 16 Μαίου του 2013 και ειδικά στο 06:06 θέτει επακριβώς το θέμα των προσφυγών ΟΛΩΝ των Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας πλην την δικιά μας και το μόνο που δέχεται χαρακτηριστικά από τον Πρόεδρο της ομοσπονδίας Κο Ν. Αθάνατο είναι  ειρωνεία και χλευασμό.(τα συμπεράσματα δικά σας και τους αφήνουμε στην κρίση σας) που εκτός των άλλων με την ανακοίνωση που εξέδωσε ξαφνικά θυμήθηκε να πανηγυρίσει για κάτι για το οποίο δεν αγωνίστηκε και το αρνήθηκε προηγουμένως με ύφος χιλίων καρδιναλίων....





Ελπίζουμε ότι μετά την ερασιτεχνική Συνδικαλιστική αντιμετώπιση του θέματος των προσφυγών από την ομοσπονδία μας,καθώς και το γεγονός ότι πλέον δεν έχουμε δικαίωμα προσφυγής,να δοθεί ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ στο θέμα της αντισυνταγματικότητας του Νόμου 4093 του 2012 και να ενταχθούνε και οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής στην κατηγορία των εργαζομένων που έχουνε ήδη δικαιωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.





Αξίζει να σημειωθεί ότι το Προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ. μαζί με το νομικό της σύμβουλο είναι σε εγρήγορση και συνεχή ενημέρωση προς όφελος ΟΛΩΝ των συναδέλφων Πυροσβεστών και αναμένει την επίσημη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας,που θα εκδοθεί περίπου προς το τέλος Φεβρουαρίου η Μαρτίου και αναλόγως θα πράξει.


Τέλος,σαν μια νεο'ι'δρυθείσα πραγματικά ανεξάρτητη παράταξη και μετά τον κάκιστο χειρισμό του θέματος των προσφυγών καλούμε το Προεδρείο να αναλάβει την ευθύνη που τους αναλογεί και για λόγους συνδικαλιστικής ευθιξίας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας να παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ στον οποίο καταλογίζονται προσωπικά σοβαρά λάθη σε μεγάλα θέματα που αφορούν τον κλάδο των Πυροσβεστών.





                                                                  Με τιμή

                                              Τα μέλη της ανεξάρτητης παράταξης


                                                      "ΠΡΩΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ"



Υ.Γ. - Αγαπητοί Συνάδελφοι σαν Υπάλληλοι μιας Υπηρεσίας Πρώτης γραμμής έχουμε μάθει να μπαίνουμε μπροστά και ΟΧΙ να απολαμβάνουμε τις νίκες από μάχες που έδωσαν άλλοι......



«Ξεπαγώνουν» και οι μισθολογικές προαγωγές - Η τρόικα απαιτεί να ληφθούν άμεσα ισοδύναμα μέτρα

 
 
 
Το μήνυμα να προχωρήσει άμεσα στην αναζήτηση των ισοδύναμων μέτρων που θα καλύψουν το πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος από την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους μισθούς των ένστολων, εκπέμπει η Τρόικα, μετά την παρέμβαση αξιωματούχου του Eurogroup που ανέφερε ότι «και η Πορτογαλία όταν υπήρξε ανάλογη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, έλαβε ισοδύναμα μέτρα».

Σύμφωνα πάντως με βουλευτές της συμπολίτευσης, οι οποίοι ισχυρίζονται πως γνωρίζουν το περιεχόμενο της απόφαση του ΣτΕ, ανέφεραν σήμερα ότι βάσει αυτής, το μισθολογικό καθεστώς όλων των στελεχών των Σωμάτων (δηλαδή  όχι μόνο των στρατιωτικών αλλά και των αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, κ.λπ.) πρέπει να επιστρέψει στο επίπεδο του Ιουλίου 2012. Επιπλέον, το Δημόσιο υποχρεούται να επιστρέψει αναδρομικώς τα ποσά που τους παρακράτησε από τους μισθούς 19 μηνών (από τον Αύγουστο 2012 που εφαρμόστηκε το μέτρο έως και τον Φεβρουάριο του 2014 που τον προπληρώνονται) .

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ...Αυξήσεις 3-25% στους μισθούς και 10-37% στα επιδόματα των Στρατιωτικών - Ενστόλων

 
 
Αυξήσεις 3-25% στους μισθούς και 10-37% στα επιδόματα των Στρατιωτικών - Ενστόλων
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ

Αυξήσεις από 3% έως και... 25% στους βασικούς μισθούς και από 10% έως και 37% στα επιδόματα των εν ενεργεία στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών θα πρέπει να καταβάλει το Δημόσιο εάν... επιβεβαιωθεί ότι με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές του «μνημονιακού» νόμου 4093/2012, οι οποίες επιβλήθηκαν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012.

Στην περίπτωση αυτή, οι βασικοί μισθοί των ενστόλων θα πρέπει να αυξηθούν κατά 8 έως και 464 ευρώ το μήνα, ενώ τα επιδόματα θα πρέπει να αυξηθούν κατά 3 έως και 178 ευρώ το μήνα.

Οι συνολικές αποδοχές των ενστόλων θα απαιτηθεί να αυξηθούν κατά 10% έως και 30% ώστε να επανέλθουν στα επίπεδα που βρίσκονταν τον Ιούλιο του 2012.