E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό "Πρώτα Πυροσβέστες"

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Συμβούλιο της Επικρατείας : Η απόφαση αφορά μόνο τους στρατιωτικούς των Σωμάτων Ασφαλείας.

 
 
 
Η απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για τους Ενστόλους, που ελήφθη κεκλεισμένων των θυρών και αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, αφορά αποκλειστικά και μόνο τους στρατιωτικούς όλων των Σωμάτων και Όπλων (Στρατιωτικοί, Αστυνομικοί, Λιμενικοί, Πυροσβέστες, κ.λπ.) και κανέναν άλλο κλάδο εργαζομένων, διευκρίνιζαν σήμερα κατηγορηματικά σύμβουλοι Επικρατείας.

Η απόφαση για τους ενστόλους δεν μπορεί να επεκταθεί σε καμία άλλη κατηγορία εργαζομένων, τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα, αλλά ούτε μπορεί να επηρεάσει άλλους κλάδους εργαζομένων, πρόσθεταν.

Διερεύνηση δυνατότητας διακομιδής εκτάκτων περιστατικών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.


Σύμφωνα με τον ΑΔΑ:

 
ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αποφάσισε την συγκρότηση επιτροπής με θέμα:


Εκπόνηση μελέτης σχετικά με τη δυνατότητα διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων του Πυροσβεστικού Σώματος



 



Έργο της ανωτέρω Επιτροπής είναι η διερεύνηση των παρεχόμενων στο Π.Σ. δυνατοτήτων και η εκπόνηση σχετικής μελέτης αναφορικά με τη διακίνηση και διακομιδή με τα αναγκαία και κατάλληλα μέσα, σε Νοσοκομεία ή άλλες νοσηλευτικές μονάδες της Χώρας, εκτάκτων περιστατικών που χρήζουν άμεσης ιατρικής και νοσοκομειακής φροντίδας καθώς τυχόν παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής νοσηλευτικής φροντίδας.


 Στη Μελέτη θα εξεταστούν τα προαναφερόμενα στη βάση των παρακάτω περιπτώσεων:


α. Έκτακτα περιστατικά που αποτελούν μέρος ή συνέχεια του, κατά την υφιστάμενη αρμοδιότητα, πυροσβεστικού διασωστικού έργου και


β. Έκτακτα περιστατικά γενικής φύσης και προελεύσεως ανεξάρτητα από το πυροσβεστικό - διασωστικό έργο και τον τόπο εκδήλωσης αυτών.


 
 
Διαχειριστής:                     Γιάννης Ιωαννίδης
Μέλος Παράταξης "Πρώτα Πυροσβέστες" Κεντρικής Μακεδονίας
 
 
 
 
ΠΗΓΗ :EKABNews

«Πυροσβεστική» εφαρμογή για το Google Glass.(video)

 


O Τζάκσον οραματίζεται ότι η εφαρμογή – η οποία στο στάδιο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή επιτρέπει τη λήψη μηνυμάτων και καταδεικνύει κοντινούς κρουνούς – θα είναι σε θέση να παρέχει στον πυροσβέστη πολύτιμα στοιχεία, όπως χάρτες και σχέδια κτηρίων ή διαγράμματα για τη διάσωση εγκλωβισμένων.

Μία εφαρμογή για το Google Glass η οποία ενδεχομένως να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που οι πυροσβέστες κάνουν τη δουλειά τους αναπτύσσει ο Πάτρικ Τζάκσον, αμερικανός πυροσβέστης και αυτοδίδακτος προγραμματιστής.

Συμβούλιο της Επικρατείας: Οι Ένστολοι είναι ειδική κατηγορία, ανήκουν στο σκληρό πυρήνα του κράτους - Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

 
 
 
Ξεκαθαρίζεται το τοπίο για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τις περικοπές σε μισθούς και επιδόματα των Ένστόλων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το ανώτατο δικαστήριο, αντισυνταγματικός κρίθηκε στο σύνολό του ο νόμος του 2012 που επέβαλλε μειώσεις σε μισθούς και επιδόματα σε Ένοπλες Δυνάμεις, σώματα ασφαλείας, και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Επίσης αντισυνταγματικές κρίθηκαν και οι διατάξεις για αναδρομική εφαρμογή των περικοπών από τον Αύγουστο του 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό της Ολομελείας του ΣτΕ, το οποίο αναμένεται σύντομα να καθαρογράφει, οι ένστολοι αντιμετωπίζονται ως ειδική κατηγόρια στο δημόσιο τομέα.

Όπως θα αναφέρεται στο σκεπτικό, οι ένστολοι ανήκουν στο σκληρό πυρήνα του κράτους, για τους οποίους το Σύνταγμα επιφυλάσσει ειδική μεταχείριση, απαγορεύοντας για αυτούς την απεργία και κάθε άλλη απασχόληση.

Σύμφωνα με πηγές του ΣτΕ, το σκεπτικό της απόφασης για τους ένστολους δε δημιουργεί δικαστικό προηγούμενο για δικαίωση και άλλων δημόσιων λειτουργών που ανήκουν στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια ή υπηρετούν γενικά στο δημόσιο τομέα.



                    Διαχειριστής:                     Γιάννης Ιωαννίδης

                   Μέλος Παράταξης "Πρώτα Πυροσβέστες" Κεντρικής Μακεδονίας