E-mail:protapirosvestes@gmail.com Οι Πυροσβέστες της Κεντρικής Μακεδονίας της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Κ.Μ στηρίζουν τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό "Πρώτα Πυροσβέστες"

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΕΥΠΣ ΣΤΙΣ 4/9/2013 ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟ.




Θεσσαλονίκη 3/9/2013

 

                                              ΠΡΩΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

 

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΠΟΕΥΠΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΤΗΣΗ : ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ -ΜΕΛΗ ΠΟΕΥΠΣ

 

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΕΥΠΣ ΣΤΙΣ 4/9/2013»

 

Ενόψει του επικείμενου τακτικού ΔΣ της ΠΟΕΥΠΣ σας παραθέτω τα παρακάτω θέµατα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη της τακτικής συνεδρίασης:

 

1. Βάσει καταστατικού της Ομοσπονδίας άρθρο 25 παρ.γ ο Ταµίας συντάσσει λεπτομερειακό απολογισµό της οικονοµικής διαχείρισης την οποία και υποβάλλει στο ΔΣ κάθε µήνα για έγκριση.

Παρόλα αυτά ο Ταµίας ενώ είναι υποχρεωµένος να υποβάλλει στο ΔΣ αναλυτικά τον απολογισµό κάθε µήνα, όχι µόνο δεν ανταποκρίνεται σε αυτή την καταστατική του υποχρέωση, αλλά αγνοεί και τον επικεφαλής της παράταξης ΠΡΩΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ο οποίος ζητάω εδώ και ένα χρόνο (από σύστασης δηλαδή του υπάρχοντος ΔΣ) τον µηνιαίο απολογισµό (όπως προκύπτει ως υποχρέωσή του από το καταστατικό).

Σας παραθέτω για του λόγου το αληθές τις αιτήσεις της παράταξής µας που τίθενται εδώ και ένα χρόνο στα προ ηµερησίας θέµατα για το συγκεκριµένο θέµα. ΑΠ 193/13-6, 136/17-4, 113/28-3,36/25-2, 33/22-1,414/2-11, και 26/7/12, φέρνοντας κάθε φορά διάφορες προφάσεις την µια ότι δεν πρόλαβε, την άλλη ότι δεν έχει καταχωρήσει αποδείξεις και την άλλη για λόγους υγείας συγγενικού του προσώπου λές και στο ΔΣ δεν υπάρχει αναπληρωτής Ταµίας να διεκπεραιώσει την καταστατική υποχρέωση του Ταµία και του προεδρείου.

Επίσης να παραθέσω ότι την συγκεκριµένη καταστατική υποχρέωση του Ταµία για κατάθεση προς έγκριση από το ΔΣ µηνιαίου οικονοµικού απολογισµού την έχει υποστηρίξει και η παράταξη της ΕΑΚΠ επανειληµµένως.

Για τους λόγους αυτούς και επειδή το αίτηµα αυτό το έχει υποστηρίξει πέραν της µιας παράταξης αλλά και για το γεγονός ότι έχει πάνω από ένα χρόνο που κωλυσιεργεί ο Ταµίας να αποδώσει τον οφειλόµενο µηνιαίο απολογισµό στο ΔΣ είναι µεγάλο διάστηµα για να θεωρηθεί συµπωµατικός, καταθέτω πρόταση µοµφής στον Ταµία της Οµοσπονδίας καθώς και στον αναπληρωτή του, λόγω ανικανότητα να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του. Παράλληλα ζητάω εκ νέου να µου χορηγηθούν αναλυτικές καταστάσεις µε τα έξοδα της οµοσπονδίας από την αρχή του αιτήµατός µας ως παράταξη δηλαδή από την ηµέρα σύστασης σε σώµα του νέου ΔΣ δηλ. από τον Τούλιο του 2012 έως και σήµερα.

2. Ποιος έχει ορισθεί βάσει των εκλογών και των αποτελεσµάτων του συνεδρίου του Λουτρακίου στη θέση του Ανθόπουλου ο οποίος και απεπέµφθη από την ΕΕ;

Επίσης αιτούµαι γραπτή γνωµάτευση του νοµικού συµβούλου της οµοσπονδίας κ. Πενταγιώτη για την νοµιµότητα της ψηφοφορίας για την αποποµπή µέλους της ΕΕ και από ποια συγκεκριµένη νοµοθεσία προβλέπεται.

3. Μετά από την παραχώρηση των πρακτικών από την Ομοσπονδία, της Γ.Σ. στην Αλεξανδρούπολη,  καταγγέλλω αυτών τον οποίο συνέταξε τα πρακτικά  και επιφυλάσσομε για κάθε νόμιμη ενέργεια. 

 

         Το µέλος του Δ.Σ. της ΠΟΕΥΠΣ

                                                                                                     'ΠΡΩΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ'
 
                                                                                                  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ